Συμφωνία Ελλάδας- Ισραήλ για το φάρμακο κατά του κοροναϊού

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, φέρεται να συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε νοσοκομείο της χώρας μας. Οι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Play 00:00 -27:21 Mute Settings Enter fullscreen Play Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19.

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24. Το νοσοκομείο έκανε λόγο για «τεράστια ανακάλυψη», λέγοντας, μάλιστα, ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε 29 στους 30 ασθενείς που χορηγήθηκε εντός 3-5 ημερών. Την περασμένη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που δοκιμάζει το Ισραήλ.

Παλαιότερα άρθρα: