Συμπόρευση Νάντιας Βαλαβάνη με Ζωή Κωνσταντοπούλου στο νέο κόμμα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πληροφορίες θέλουν την παραιτηθείσα υπουργό εργασίας Νάντια Βαλαβάνη να προσχωρεί στον νέο πολιτικό σχηματισμό του οποίου θα ηγηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το νέο κόμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, παράλληλα και με την ήδη ειλημμένη απόφαση να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Στο ίδιο κόμμα αναμένεται να γίνουν μέλη η Ραχήλ Μακρή, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Γιάννης Στάθας και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Σε αναμονή βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του πώς θα κινηθεί ο Μανώλης Γλέζος. Η ίδια τον έχει ευχαριστήσει στο σημόσιο λόγο επανειλημένα για την προσφορά του, ειδικά την ίδια ώρα που ενέτεινε τους σκληρούς της τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και τους πρώην συντρόφους της.

Η Νάντια Βαλαβάνη αποτελεί ένα από τα δυνατά ονόματα που θα συμμετέχουν στο νέο σχηματισμό, τον δεύτερο που προκύπτει από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη αρκετές συζητήσεις μεταξύ Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνη, με την πρώτη να έχει ήδη σχεδιάσει την προεκλογική της στρατηγική και τις εκλογικές της συνεργασίες και να προτείνει στον δεύτερο ένα διοικητικό μοντέλο αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιότερα άρθρα: