Σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού για την ΜΕΑ στην Κεντρική Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης

Μια πολύ θετική ενέργεια είδε το φως της δημοσιότας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ξεκίνησαν και τυπικώς μέσω της υποβολής προτάσεως προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) όλες οι απαραίτητες διεργασίες και ενέργειες προκειμένου να προωθηθεί η υλοποόιηση του έργου Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δυτικού τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία πάρθηκε από τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ στο πλαίσιο της συνεδρίασης τους. Ειδικότερα η πρόταση ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα γεγονός που επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα της συνεδρίασης και την γενικότερη προοπτική ανάπτυξης καθώς όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ «είναι αποδεκτό από όλους πως έργα μέσω ΣΔΙΤ εξασφαλίζουν ποιοτικά έργα, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες των έργων αυτών¬».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ.Μιχάλης Γεράνης τόνισε ακράδαντα πως «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αποφάσεων από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων γίνεται πάντα με διαφάνεια, βήμα-βήμα, με σταθερό προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος, των τοπικών κοινωνιών και του δημόσιου χρήματος. Ταυτόχρονα αξιοποιούμε πάντα όλες τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και πόροι για ένα καλύτερο και καθαρότερo μέλλον».

Παλαιότερα άρθρα: