Συνάντηση καναλιών με κυβερνητικά στελέχη, στη σκιά των 4 αδειών

Διαβάστε επίσης

Σήμερα στις 15:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος συναντούν τους τέσσερις εκπροσώπους των αδειοδοτημένων πλέον καναλιών, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Η συνάντηση έπεται των χθεσινών δηλώσεων της Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;»

Στη δήλωση αυτή η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε με δηκτικό τρόπο. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δηλώνει ικανοποιημένη, επειδή θα θα αρχίσουν οι απολύσεις στα κανάλια.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα εκτιμά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος σε άρθρο του στην προσωπική του σελίδα με τίτλο «Τηλεοπτικό τοπίο: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» κάνει λόγο για «νομικά σοφίσματα» που σχετίζονται με την παράκαμψη του ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης, αναφέρεται στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, σημειώνει ότι το φαινομενικά υψηλό τίμημα αναιρεί το κυβερνητικό επιχείρημα περί τεσσάρων αδειών και κάνει εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα.

Αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην απασχόληση θα έχει το «μαύρο» στα κανάλια σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ, καταγγέλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, που προκάλεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι ξεσπούν

Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι, οι θέσεις εργασίας των οποίων είναι «στον αέρα» ξεσπούν.

Με μια δραματική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Mega διαμηνύουν σε κυβέρνηση, τράπεζες και ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υπενθυμίζουν ότι είναι ήδη 5 μήνες απλήρωτοι και καλούν την κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να αποδεσμευτούν τα 30 εκατ. ευρώ και να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Παλαιότερα άρθρα: