Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ μετά τα Wikileaks

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει σήμερα το απόγευμα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά τη διαρροή των διαλόγων στελεχών του Ταμείου, στους οποίους εμπλέκεται και η Γερμανία.

Η συνάντηση θεωρείται ειδικής βαρύτητας για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η συνάντηση των δύο ισχυρών κυριών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, με την ελληνική πλευρά να επιθυμεί το κλείσιμο της αξιολόγησης να γίνει ως τις 22 Απριλίου.

Στο ζήτημα της πορείας της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Γέγκερ μετέφερε την αισιοδοξία Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία θα κλείσει έως το ελληνικό Πάσχα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη υπάρχουν πολλές δυσκολίες: «Περιμένουμε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου», υπογράμμισε.

Πηγή:www.cnn

Παλαιότερα άρθρα: