Συνέντευξη Πέμης Ζούνη στο RP: Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ελπίδα μου η ομοψυχία των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Με την Πέμη Ζούνη συζητήσαμε για το θέατρο, το τάνγκο, την πολιτική, το ΠΑΣΟΚ. Μας φιλοξένησε στον εξαιρετικό χώρο του El Convento del Arte, το bar theatre που η ίδια ονομάζει «παιδί της» και μας μίλησε για το πόσο δυσκολότερα είναι σήμερα τα πράγματα για τους ηθοποιούς, ειδικά τους νέους αλλά και για το πόσο ακριβό και σπάνιο είναι το ταλέντο.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά καλά στην Ελλάδα και πολύ μεγάλα λάθη αλλά χρεώθηκε λίγο παραπάνω από ό,τι του άξιζε» είπε η ίδια όταν τη ρώτησα για τα συναισθήματά της για το ΠΑΣΟΚ, σήμερα. Μου εξήγησε μάλιστα ότι ήταν τόσο ξεκάθαρες οι δηλώσεις της για την αποχώρηση της από την πολιτική που έκτοτε δεν είχε καμία ευθεία πρόταση για να πολιτευθεί

Αναγνωρίζει την αρρώστια που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ και ελπίζει ότι μέσα από τις παλιές μορφές, μπορούν να αναδυθούν νέες. Μάλιστα δε διστάζει να μου πει καθαρά πόσο εκτιμά τον Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκει σε αυτόν το «σπάνιο» προτέρημα να λέει μόνο όσα μπορεί να στηρίξει σε πράξεις.

Η Πέμη Ζούνη αναγνωρίζει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος και πόσο σκληρό «το σκάκι που παίζεται». Μάλιστα παραδέχεται ότι η ίδια είχε φόβους σε σχέση με το επιχειρηματικό της σχέδιο τα χρόνια του μνημονίου. Όμως η ίδια ελπίζει στην ομοψυχία που έχουμε ως λαός πάντα μπροστά στη μεγάλη απειλή. Χαίρεται που βλέπει πως σήμερα πια «ντρέπονται να βγάλουν το διχασμό σε πρώτο πλάνο», τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο δε μεγαλύτερός της φόβος είναι το να μην καταφέρουμε ακριβώς αυτό.

Μια πολύ φιλόξενη Πέμη Ζούνη, σε έναν επιβλητικό χώρο, με απόψεις για πολλά θέματα σε μία πολύ ζεστή και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Παλαιότερα άρθρα: