Συνέντευξη του Στάθη Παναγούλη στο rizopoulospost: “Η κινδυνολογία του φασίστα Βορίδη δεν θα περάσει”

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Στάθη Παναγούλη, υπ. Βουλευτή Β’ Αθηνών, στο Δημήτρη Κατσαρό για το RIZOPOULOS POST

Ο Στάθης Παναγούλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο rizopoulospost δε μασάει τα λόγια του και απαντά λακωνικά. Μιλά για επαναπροσδιορισμό της σχέσης Ελλάδας – Βρυξελλών με όλα τα θέματα να τίθενται επί τάπητος, ενώ προειδοποιεί ότι οι μόνοι που θα πρέπει να φοβούνται για περιπέτειες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαπλεκόμενοι. Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών ελπίζει ότι δε θα έχουμε δεύτερες κάλπες και ότι ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στις 26 του μηνός. Άλλωστε πιστεύει πως αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το 2012, δε θα πιάσει η στρατηγική κινδυνολογίας της κυβέρνησης. Μιλά με σκληρά λόγια για το ρόλο που διαδραματίζουν τα δύο νέα κόμματα της κεντροαριστεράς, ενώ δεν αποφεύγει να μιλήσει με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, ειδικά μετά το θέμα που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του τελευταίου περί μη παράδοσης της χώρας στους αριστερούς.

 1. κ. Παναγούλη, οι συνάδελφοί σας από τη Νέα Δημοκρατία μιλούν για περιπέτειες της χώρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στην κυβέρνηση. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού;
  Ο φτωχοποιημένος λαός δεν πρόκειται να μπει σε περιπέτειες. Αυτοί που θα έχουν περιπέτειες είναι οι φοροκλέφτες, φοροδιαφεύγοντες, διαπλεκόμενοι, λαμόγια χαρτογιακάδες και όσοι δεν σεβάστηκαν τα χρήματα του αγρίως φορολογούμενου ελληνικού λαού.
 2. Θα βρεθούν τα χρήματα για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;
  Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο με εσωτερικές αναδιαρθρώσεις δαπανών του προϋπολογισμού. Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και δεν προκαλεί ελλείμματα, αντιθέτως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στις κατώτατες συντάξεις καθώς και τα άλλα μέτρα κοινωνικής προστασίας θα ανατάξουν την οικονομία.
 3. Λίγες μέρες πριν ο πρώην σύμβουλος του κου Σαμαρά, Γιώργος Χαρβαλιάς σε άρθρο του, σημείωσε ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να κάνει χρήση εντόκων γραμματίων, αφού έχει ήδη φτάσει το ανώτατο όριο. Όποια και αν είναι η αυριανή κυβέρνηση πώς θα μπορέσει να καλύψει τις πληρωμές για τα ομόλογα του Μαρτίου;
  Η πληρωμή των ομολόγων θα ενταχθεί στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής, επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή κυβέρνηση ανάσχεσης της φτώχιας και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Ελλάδας – Βρυξελλών. Θα τεθούν όλα επί τάπητος.
 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία ενώ δε θέλει να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Θα πάμε σε δεύτερες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδύναμου ΣΥΡΙΖΑ;
  Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχει τέτοιο εύρος που δεν θα χρειαστεί η δεύτερη κάλπη.
 5. Ποια είναι η άποψή σας για το ρόλο που διαδραματίζουν τα δύο νέα κόμματα που τοποθετούνται στην κεντροαριστερά;
  Στο Ποτάμι κάθε μέρα μπαίνουν νεοφιλελεύθεροι, ψευτοαριστεροί, απολίτικοι, mediaάνθρωποι και διάφοροι άλλοι δήθεν διανοούμενοι, που ακούνε την λέξη λαός και τους σηκώνεται η τρίχα.
  Όσον αφορά το ΚΙΔΗΣΟ, ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Κώστα Καραμανλή έπρεπε να καθίσουν δίπλα δίπλα στο εδώλιο. Ο πρώτος γιατί έβλεπε το καράβι να οδηγείται στα βράχια και έκανε τα ελάχιστα και ο δεύτερος γιατί προσπαθώντας να σώσει το καράβι το οδήγησε σε ναυάγιο.
 6. Είστε ένας άνθρωπος που δεν έλκει την πολιτική του καταγωγή από κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει το ‘κακό’ ΠΑΣΟΚ;
  Όλες οι υποψηφιότητες βουλευτών αξιολογήθηκαν από τα όργανα της βάσης και από την κεντρική πολιτική επιτροπή με κριτήριο αγωνιστικότητας και έντιμης πορείας.
 7. Ποιες είναι εικόνες που λαμβάνετε από την εκλογική σας περιφέρεια; Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος;
  Η εικόνα που μου έχει αποτυπωθεί είναι άνθρωποι να προσπαθούν να ζήσουν ψάχνοντας στα σκουπίδια. Εκεί μας οδήγησαν Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Προβόπουλος και Στουρνάρας.
 8. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες στην εκλογική σας περιφέρεια;
  «Φτάνει πια, τέρμα στην φτωχοποίηση του ήδη φτωχού ελληνικού λαού. Σύριζα ελπίδα για μια αξιοπρεπή Ελλάδα».
 9. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, περισσότερο και από το 2012, η ΝΔ έχει στηρίξει τη στρατηγική της περισσότερο στην κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του. Το 2012 ο κόσμος δεν ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
  Αυτή τη φορά η κινδυνολογία του τριδύμου Σαμαρά – Βενιζέλου και του φασίστα Βορίδη δεν θα περάσει.
Παλαιότερα άρθρα: