Συνεχίζει να προκαλεί ο (επίλεκτος Σαμαρά) Χαρδούβελης!

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε από ατύχημα να βρεθεί εκτός ευρώ, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη η βασική πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από της επικείμενες εκλογές θα είναι να κλείσει την εκκρεμούσα αξιολόγηση της τρόικας, εκπληρώνοντας τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της ζώνης του ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αν αυτή η κυβέρνηση τελεί υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν συνετό να αντιστρέψει τη στάση της και να διαπραγματευτεί παράταση του προγράμματος διάσωσης πριν αυτό λήξει στις 28 Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Χαρδούβελης.

«Η ευθύνη αλλάζει όποιον διοικεί τη χώρα και υποθέτω ότι η λογική τελικά θα επικρατήσει. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο» προσέθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η προοπτική της αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι κατ ‘ανάγκη μια μπλόφα. «Ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί, και η όλη ιδέα είναι να το αποφύγουμε» ανέφερε.

Παλαιότερα άρθρα: