Συνεχίζονται νυχθημερόν οι έρευνες για επιζώντες στο Φαρμακονήσι

Διαβάστε επίσης

Μετά τη νέα τραγωδία που σημειώθηκε ανοιχτά του φαρμακονησίου, με το ναυάγιο εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, συνεχίζονται μέρα και νύχτα οι έρευνες για επιζώντες.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου σκάφους χθες τα ξημερώματα, με άγνωστο αριθμό μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα. Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν να επιβαίνουν 100 άνθρωποι στην λέμβο, όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, που τέθηκαν σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” και έχουν εντείνει τις έρευνες στην περιοχή, οι πρόσφυγες που επέβαιναν στη μοιραία λέμβο, ανέρχονταν σε 150-160, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί και να επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός τους.

Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση. ‘Ανδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος ξύλινου πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία για την απάντηση ερωτημάτων σχετικά με το πόσα άτομα βρίσκονταν επάνω στο πλοίο και αν υπήρχαν μαζί και δουλέμποροι.

Στο Φαρμακονήσι αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β υπαρχηγός του σώματος Νικόλαος Πατρινός.

Με πληροφορίες από capital και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: