ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα για τη 17 Νοέμβρη

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με την δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη», εξέδωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του κ. Δρίτσα, επισημαίνοντας στην ανακοίνωση ότι «δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο».

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Δρίτσας: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα».

Αναλυτικά, αναφερόμενος στην υπόθεση της απεργίας πείνας του καταδικασμένου δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Σε ερώτηση για τις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα- για τον Κουφοντίνα- τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ κακές» και πρόσθεσε «Δυστυχώς αυτά δεν τα σκέφτηκε η κυβέρνηση». Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κράτος πυγμής, αλλά σοβαρά κράτη που εφαρμόζουν τον νόμο απέναντι στον οποιονδήποτε, κράτος δικαιοσύνης.

«Με αυτό που κάνει (σ.σ. η κυβέρνηση) θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές», ήταν η επίμαχη δήλωση του κ. Δρίτσα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου «Δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τις δολοφονίες;», απάντησε «Βεβαίως, το έχω βιώσει πάρα πολύ καλά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Δρίτσας είπε: «Η δεξιά παράταξη έχει θύματα από τη δράση της 17 Νοέμβρη και του Δημήτρη Κουφοντίνα και μπορώ να καταλάβω».

«Για κάποιους λόγους, που ο καθένας μπορεί να τους αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της 17 Νοέμβρη, είτε εκδότες, είτε πολιτικά πρόσωπα, είτε οτιδήποτε άλλο- αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκουν σε αυτή την πολιτική παράταξη. Και επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μία αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται για αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια κυβέρνηση, μια πολιτεία, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα», συνέχισε.

Ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία, για να μη συζητάμε άλλα καίρια ζητήματα της περιόδου για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη».

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Από τη δράση της 17 Νοέμβρη σε άλλες εποχές κατηγορήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Μετά κατηγορήθηκε ο Περικλής Κοροβέσης. Στοχοποιούνται κόμματα όπως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ακόμη.

Στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μόλις προχθές ανακάλυψε τη δυνατότητα του βαρυποινίτη Κουφοντίνα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

«Συζητάμε για δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ το πρωτεύον είναι η ζωή, όχι μόνο του Κουφοντίνα, κάθε υπόδικου, κάθε κατάδικου, κάθε διωκόμενου για τα πιο βαριά εγκλήματα. Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Ελλάδα εδώ και κάμποσες δεκαετίες δεν μπορούμε εμμέσως να την επαναφέρουμε», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιότερα άρθρα: