Τα αφτιά των παραγόντων «ιδρώνουν» αλλιώς….

Διαβάστε επίσης

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών σε αγώνες των ομάδων τους μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Στην κοιλιά από τα γέλια…

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού φέρεται να έκανε επίσκεψη στο ημίχρονο του τελικού με τον Αστέρα για το Κύπελλο. Είτε τα είπε «χοντρά» στους διαιτητές, είτε τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, είτε δεν μίλησε καθόλου και τα έλεγαν οι δικοί του, δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί.

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού φέρεται να πέρασε μια βόλτα από τους ρέφερι του ενός εκ των τελικών με τον Ολυμπιακό. Είτε εβρισε κι απείλησε τους διαιτητές, είτε τους ζήτησε ευγενικά να σφυρίζουν δίκαια, είτε δεν άνοιξε το στόμα του, δεν είχε κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εκεί.

Αυτά λένε οι κανονισμοί και το αθλητικό ήθος. Αυτά δεν λένε και πολλά πράγματα σε μεγαλοπαράγοντες του επαγγελματικού αθλητισμού.

Με την πρώτη ευκαιρία Μαρινάκης, Γιαννακόπουλος (και όχι μόνο αυτοί) θα ξαναπάνε στους διαιτητές ή θα βρουν κάποιο τρόπο να κάνουν επίδειξη ισχύος και ατιμωρησίας στους αθλητικούς χώρους.

Το αφτί τους δεν πρόκειται να ιδρώσει ούτε με διώξεις, ούτε (κυρίως) με ποινές για τα μάτια του κόσμου.

Η αυστηροποίηση και εφαρμογή των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ είναι μια λύση που αναζητείται μάταια σε ευχολόγια και συσκέψεις δεκαετιών. Το ίδιο και η επιβολή σοβαρών ποινών στις ομάδες που οι σαματατζήδες παράγοντές τους κάνουν ό,τι τους καπνίσει στα γήπεδα.

Αφαίρεση τίτλων, βαθμών και βαρύτατα πρόστιμα ή άλλες οικονομικές επιπτώσεις που δεν θα καταρρέουν από τον πρώτο στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων, θα ήταν κάτι που ενδεχομένως θα έφερνε αποτελέσματα.

Σε έναν κόσμο που όλα γίνονται για τα μάτια του και σε ένα περιβάλλον που οι ισχυροί είναι τόσο πεντακάθαροι ώστε δεν ιδρώνει ποτέ ούτε το αφτί τους, δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Μόνον «ντου» στα καμαράκια των διαιτητών γίνονται…!

Παλαιότερα άρθρα: