Τα «αιρετικά» βιβλία των Θρησκευτικών επιστρέφονται ως απαράδεκτα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος (*)

Αφιέρωσα χρόνο και διάβασα τα βιβλία και διαπίστωσα δεκάδες σκόπιμες παραλείψεις ή προσεγγίσεις που υπονομεύουν την Ορθοδοξία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνειδητή αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών που αποσκοπεί στον κλονισμό των νωπών θρησκευτικών πεποιθήσεων ενός μαθητή.

Ο Άρειος Πάγος ευτυχώς όμως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί πολύ απλά αποφάνθηκε με βάση το Σύνταγμα και την λογική, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η απόφαση χαροποιεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, διότι αποτράπηκε η… προοδευτική σύγχυση που επιχείρησε να επιφέρει στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ο κ. Φίλης.

Οι ανώτατοι δικαστές είναι βέβαιο ότι δεν προβληματίσθηκαν ιδιαίτερα μέχρι να αποφασίσουν. Ήταν οφθαλμοφανές ότι ο κ. Φίλης επεδίωκε με σαφή πολιτικά κριτήρια, να γίνει κατήχηση και στράτευση των μαθητών σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στην Ορθοδοξία και προς τούτο επεδίωξε να τύχουν σκανδαλώδους εύνοιας άλλες θρησκείες και δόγματα, σε αντίθεση με τα θέματα της Ορθοδοξίας, στα οποία είχε επιφυλάξει μια άκρως υποτιμητική και ελλιπή μεταχείριση.

Κατ’ αρχάς αποσιωπάται ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.

Το Σύμβολο της Πίστεως καταχωρείται μόνο ως ανερμήνευτο κείμενο στο βιβλίο της Α’ Γυμνασίου, ενώ έχει αφαιρεθεί από τα βιβλία του Δημοτικού και του Λυκείου! Δεν υπάρχει ούτε μία διδακτική ενότητα για την Υπεραγία Θεοτόκο, που συγκινεί εκατομμύρια καρδιές ορθόδοξων χριστιανών.

Αντιθέτως, διαπίστωσα ότι στο βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού συστεγάζονται οι πάντες, σε πνεύμα «ισοϋψούς» σεβασμού. Ήτοι, Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Αρμένιοι, Κόπτες, Αγγλικανοί, Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, Αντβεντιστές, αλλά και οι μάρτυρες του Ιεχωβά και ακόμη οι χιλιαστές που με οργανωμένη προπαγάνδα, έχουν καταδείξει πολλές φορές την αντεθνική δράση τους.

Είναι, λοιπόν, υποκριτές όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μάθημα δεν πρέπει να είναι ομολογιακό ή κατηχητικό, σπεύδοντας να υπεραμυνθούν δήθεν του ορθόδοξου χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχει λογική δομή, παρά μόνο απόπειρες παράλληλων αναφορών. Λείπει η συνεκτική εικόνα για την Ορθοδοξία, καθώς παραλείπονται βασικά θέματα της πίστεως, που έχουν ως συνέπεια τη διαστρέβλωση και την παραπλάνηση των μαθητών.

Οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει είναι απόλυτα δικαιολογημένες γιατί επιχειρείται εσκεμμένα να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η «συρραφή» που έκαναν οι συντάκτες των βιβλίων προδίδει τις επιδιώξεις τους.

Κυρίως, κόπτονται να πείσουν ότι και η ορθόδοξη πίστη αποτελεί ανθρώπινη ιδεολογία ή φιλοσοφία. Ματαιοπονούν όμως, γιατί η Ορθοδοξία βασίζεται σε γεγονότα-αποκαλύψεις του Θεού που λαμβάνουν χώρα μέσα στην ιστορία σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους, κάτι που δεν έχει να επιδείξει άλλη θρησκεία.

Τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα, όπως και τα παιδιά των άλλων δογμάτων, να διδάσκονται τον Χριστιανισμό και όχι κάποια κοσμοπολίτικη, πανθρησκιακή αιρετική ανοησία, με τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς τους.

Εν τέλει, δεν είναι δυνατόν να γίνεται στην Ελλάδα αυτό που επιδιώκουν οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες της παγκοσμιοποιήσης και οι αριστερές ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να προβάλλονται ως προοδευτικές και νεωτεριστικές δυνάμεις του τόπου και να καθηλώνεται η βούληση της πλειοψηφίας του λαού.

Σκοταδισμός δεν είναι η επαρκής εκπαιδευτική μεταχείριση της Ορθοδοξίας. Σκοταδισμός είναι, να θέλουν κάποιες εμμονικές μειοψηφίες να επιβάλουν τα.. γούστα τους.

Κόντρα, λοιπόν, στους εμπαθείς, το ΣτΕ έκρινε επί της ουσίας ότι πρέπει να λαμβάνεται αρκούντως σοβαρά η γνώμη της Εκκλησίας. Και το κυριότερο η Κυβέρνηση και όλα τα κόμμα οφείλουν μετά την απόφαση, τελικά νομίζω ότι ο κ. Φίλης οφείλει να συμφιλιωθούν και να σεβασθούν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, όπως και την απόφαση του ΣτΕ και να εγκαταλείψουν δια παντός κάθε προσπάθεια μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σ’ ένα θρησκειολογικό μείγμα ασάφειας, με προφανή στόχο την απομείωση της ορθόδοξης πίστης των μαθητών.

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Παλαιότερα άρθρα: