Τα ξενοδοχεία μπορούν να εντοπίσουν τις πετσέτες που κλέβετε

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει κάτι το διαβολικά απολαυστικό στο να κλέβει κανείς κάτι τόσο ασήμαντο όσο τα μικρά αξεσουάρ ενός δωματίου ξενοδοχείου. Ιδιαίτερη προτίμηση, έχουν τα μπουκαλάκια του σαμπουάν, οι πετσέτες και στη χειρότερη τα μπουρνούζια.

Αυτό ωστόσο που κλέφτες πετσετών, σεντονιών και όλων των ειδών των… σουβενίρ, που ίσως δεν γνωρίζουν, είναι ότι πλέον θα μπορούν να εντοπίζονται! Κι αυτό χάρη σε μια μικροσκοπική συσκευή που βρίσκεται ενσωματωμένη στα εν λόγω αντικείμενα, και που έχουν προμηθευτεί χιλιάδες ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Ήδη στη Βρετανία τουλάχιστον 2.000 ξενοδοχεία έχουν προμηθευτεί με αυτό τον μικρό «κατάσκοπο». «Κάθε φορά που μια πετσέτα ή σεντόνι περνάει το ασανσέρ, σημάνει συναγερμός», λέει ο William Serbin λέει ο υπεύθυνος της εταιρείας που προμηθεύει τα ξενοδοχεία με το μικροτσιπ, το Linen Tracking.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ένα ξενοδοχείο χάνει, κατά μέσο όρο κάθε μήνα, το 10% με το 20% των σεντονιών του- ως επί το πλείστων από φθορά. Το 2% των σκεπασμάτων που χάνονται, είναι από κλοπές. Το τσιπ στέλνει σήμα στις κεραίες του ξενοδοχείου, στην είσοδο ή την έξοδο, ενημερώνοντας τους ξενοδόχους για τη κλοπή.

Παλαιότερα άρθρα: