Τα πάνω-κάτω στα ιδιωτικά σχολεία, “μαύρη μέρα για την εκπαίδευση”

Διαβάστε επίσης

Οι διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή φέρνουν τα πάνω-κάτω στα ιδιωτικά σχολεία.

Οι αυστηροί περιορισμοί που τίθενται στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, αφού θα αφορούν και όσες έγιναν κατά το περσινό σχολικό έτος, καθώς και η απαγόρευση της συστέγασης φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία έχουν προκαλέσει τη σφοδρότατη αντίδραση των σχολαρχών οι οποίοι έκαναν λόγο για «μαύρη μέρα για την ελληνική εκπαίδευση».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) χαρακτήρισε τις τελευταίες ημέρες ίσως τις πιο μαύρες τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση διότι δεκάδες εκπαιδευτικοί με πολυετή υπηρεσία πληροφορήθηκαν από τους ιδιοκτήτες των σχολείων στα οποία υπηρετούν ότι απολύονται.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις διατάξεις του υπουργειόυ Παιδείας, στο εξής οι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται στα ιδιωτικά σχολεία με διετή σύμβαση ορισμένου χρόνου. Κατά τη λήξη της διετίας, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση. Μετά την πάροδο της διετίας, εφόσον δεν καταγγελθεί, «η σύμβαση μετατρέπεται αυτοδικαίως σε σύμβαση αορίστου χρόνου».

Παλαιότερα άρθρα: