Τα σημάδια που δεν φέρουν τον Δ. Αρβαμόπουλο στην ΠτΔ

Διαβάστε επίσης

Συνοψίζει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Καθώς πλησιάζουμε στην σημαίνουσα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, το επίλεκτο πρόσωπο του Α. Τσίπρα για να εκπροσωπήσει τον ανώτερο θεσμό του ελληνικού πολιτεύματος, διαφαίνεται πως δεν θα φέρει τη μορφή του Δ. Αβραμόπουλου.
Ακολουθούν συγκεντρωτικά τα πρώτα σημάδια της απόρριψής του:

✔ Η εφημερίδα Αυγή, κύρια εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στα έντυπα μέσα, δια του χαρακτηριστικού τίτλου “Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!” καταθέτει βροντοφώνως τη θέση της για την υποψηφιότητά του (σχτ: http://bit.ly/1EYXvRV)

✔ Το πρώτο, ξεκάθαρο ΟΧΙ από βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου (σχτ: http://bit.ly/1BT4eMb)

✔ Η πρόωρη (και διόλου τυχαία) έναρξη της συζήτησης για τις σπατάλες στον χώρο της Υγείας, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κουρουμπλή (σχτ: http://bit.ly/1voDTX2)

✔ Η θέση του ισχυρού –ακόμη– παίχτη στον Τύπο, Στ. Ψυχαρη, δια χειρός της Λώρης Κεζα στο Βήμα. Ο εκδότης, με δεδομένο ότι προσπαθεί να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Κουμουνδούρου και με το αναντίρρητα ισχυρό αισθητήριό του, δεν θα διακινδύνευε να αποδομήσει τούτη την ώρα μια προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα, αν γνώριζε ότι είναι αυτή που τελικώς προτάσσεται από τον πρωθυπουργό (σχτ: http://bit.ly/1BP5GMY)

✔ Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας σήμερα στην Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι συζητιούνται κι άλλες υποψηφιότητες πέραν του Δ. Αβραμόπουλου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε ποτέ πρόταση στον Κ. Καραμανλή.

✔ Ο Γιάννης Σαραντάκος στο πρωινό του MEGA, μεταφέροντας το συνήθως καλά ενημερωμένο ρεπορτάζ του, ανέφερε ότι ο Α. Τσίπρας δεν θα ήθελε –σ’ αυτή τη φάση– να προκαλέσει αναστάτωση στον Γιούνκερ με μια αντικατάσταση Αβραμόπουλου, καθώς στην περίπτωση αλλαγής Επιτρόπου θα αλλάξει και το χαρτοφυλάκιο του νέου, εξέλιξη που δημιουργεί αναπόφευκτα ένα μπέρδεμα στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Πιθανότατα -σύμφωνα με τον δημοσιογράφο- στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τη συνάντηση με Γιούνκερ αυτή την εβδομάδα, ώστε να έχουν έπειτα το θεσμικό “άλλοθι” της μη επιλογής Αβραμόπουλου.

Παλαιότερα άρθρα: