Τα σουβλάκια ακριβαίνουν γιατί οι Κινέζοι «εξαφάνισαν» το χοιρινό από την παγκόσμια αγορά

Διαβάστε επίσης

Πριν από μερικούς μήνες η κινεζική κυβέρνηση, κατόπιν εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποχρεώθηκε να θανατώσει εκατομμύρια χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη.

Αυτό είχε ως συνέπεια να προχωρήσει η Κίνα σε εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτό αφενός δημιουργεί θέμα επάρκειας και αφετέρου αυξάνει τις τιμές της πρώτης ύλης.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, εκτίμησε πως η τιμή για το κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια θα αυξάνεται για τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση στην τιμή του κρέατος, οδηγεί και στην αύξηση της τιμής για το τυλιχτό σουβλάκι έως και στα 3 ευρώ.

«Επί έναν χρόνο θα έχουμε αύξηση στο σουβλάκι γιατί τόσο θα απαιτηθεί έως ότου οι Κινέζοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες λήψης μέτρων για τα χοιροστάσια».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, «το 70% του κρέατος που τρώμε στο σουβλάκι είναι εισαγόμενο. Όπως στο μοσχάρι είναι στο 90%».

Παλαιότερα άρθρα: