Τα “στρατηγεία” των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εκλογών της Κυριακής (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Τελευταία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αυτή που άρχισε και η προεκλογική εκστρατεία για κόμματα και υποψηφίους έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα και δουλεύουν σε γρήγορους ρυθμούς ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση αλλά και να αντληθούν ποσοστά από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη συντονίζεται από τα κεντρικά γραφεία, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, για την επικοινωνία με τους πολίτες βοηθά και η λειτουργία προεκλογικών στάντ στο κέντρο της πόλης.
Για τη Νέα Δημοκρατία, ο προεκλογικός αγώνας συντονίζεται από τα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, στη Μητροπολίτου Ιωσήφ. Σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία με τους ψηφοφόρους παίζει και η λειτουργία των τοπικών σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς το κόμμα επέλεξε να μην λειτουργήσει προεκλογικά κέντρα. Στον μηχανισμό του κόμματος, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενόψει και της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης, με ομιλητή των Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Μπορεί η ΝΔ να μην τοποθέτησε αφίσες στην πόλη για να ενημερώσει τους φίλους της στην εκδήλωση, ωστόσο, μια αφίσα- γίγας τοποθετήθηκε σε κτίριο επί της Πολυτεχνείου.

Σε εγρήγορση βρίσκεται και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Για την καλύτερη επικοινωνία με τους ψηφοφόρους, πέρα από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Εγνατία, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί και σταντ στη συμβολή της Πλατείας Ναυαρίνου με την Τσιμισκή. Οι υποψήφιοι του κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες τους, ενώ στελέχη εργάζονται και για την καλύτερη προετοιμασία της κεντρικής εκλογικής εκδήλωσης του κόμματος, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, στις 19.00, στο Παλαί Ντε Σπορ.

Ακριβώς απέναντι από το σταντ του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ναυαρίνου, βρίσκεται το Σαλέ του Ποταμιού. Εθελοντές του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη βρίσκονται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο ώστε να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τους υποψηφίους του κόμματος στις εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης

Το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει στηθεί στον πεζόδρομο της Ικτίνου. Με φόντο μια φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου και σύνθημα «Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής επιτροπής», στελέχη του κόμματος ενημερώνουν το κοινό για το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και για τους υποψηφίους στην Α’ και Β ‘ Θεσσαλονίκης.

Το «στρατηγείο» του ΚΚΕ, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, στήθηκε λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Εγνατία. Εκεί, τα μέη του κόμματος συγκεντρώνουν το προεκλογικό υλικό και συντονίζουν τις δράσεις μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Στόχος είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα να αναδειχθεί τρίτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στους φίλους του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Στην οδό Αριστοτέλους βρίσκονται τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκστρατεία του συνδυασμού “Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά”, ενώ απέναντι λειτουργούν τα γραφεία τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου «στεγάζεται» σε ισόγειο χώρο στην οδό Γρ. Λαμπράκη, ενώ το ΛΑΟΣ παραμένει στα γραφεία του στην οδό Κομνηνών.

kentro 1

kentro 2

kentro 3

kentro 4

kentro 5

kentro 6

kentro 7

kentro 8

kentro 9

kentro 10

kentro 91

kentro 92

Παλαιότερα άρθρα: