Τα βάζει με το Tik tok ο Τραμπ – Η αιτία που θέλει να το απαγορέψει στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Σκέψεις ώστε να απαγορεύσουν το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάνουν στην κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ο λόγος είναι οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με τον κύριο Pompeo να υποστηρίζει πως: «Η απαγόρευση είναι κάτι που εξετάζουμε, διότι οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν θέλουν τα προσωπικά τους δεδομένα να περάσουν στα χέρια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, τότε μπορούν να κάνουν με τον πιο εύκολο τρόπο. Κατεβάζοντας την εφαρμογή».

Η διοίκηση ενδέχεται επίσης να απαγορεύσει και άλλες κινεζικές εφαρμογές social media, καθώς η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκεται το χειρότερο σημείο ενώ επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19. Να σημειωθεί πως το TikTok ανήκει επί του παρόντος στο ByteDance, παρότι η πλατφόρμα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την μητρική της εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

«Το TikTok καθοδηγείται από τον Αμερικάνο CEO, Kevin Mayer, με εκατοντάδες υπαλλήλους και βασικούς ηγέτες σε θέματα ασφάλειας, προϊόντων και δημόσιας πολιτικής των ΗΠΑ. Δεν έχουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να παρέχουμε μία ασφαλή πλοήγηση στους χρήστες των social media μας. Ποτέ δεν παρείχαμε δεδομένα χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση και ούτε θα το κάναμε αν μας το ζητούσαν», ανέφερε εκπρόσωπος του TikTok στο CNBC.

Η κυβέρνηση Τραμπ εμμένει στον φόβο της πως οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok μοιράζονται δεδομένα χρηστών με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και μάλιστα το συγκεκριμένο app έχει τα περισσότερα downloads στο App Store της Apple. Πρόσφατα η Ινδία απαγόρευσε το TikTok και άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές για θέματα ασφάλειας, ενώ η Αυστραλία εξετάζει παρόμοιες καταγγελίες.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ τον κατηγορούν πως πρόκειται για μία πράξη εκδίκησης, λόγω του ότι οι χρήστες του TikTok σαμποτάρισαν την φιέστα του Πλανητάρχη στην Οκλαχόμα τον περασμένο μήνα.

Παλαιότερα άρθρα: