Ταινία με τη ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους

Διαβάστε επίσης

Την καθημερινότητα των μοναχών του αλλά και των επισκεπτών του, στη μοναδικότητα του Αγίου Όρους, καταγράφει στα 95 λεπτά της διάρκειας της, η ταινία-ντοκιμαντέρ «Άθως-Στο υπερπέραν αυτού του κόσμου».

Πρόκειται για μια αυστρο-γερμανο-ελληνική παραγωγή που προβάλλεται σε κινηματογράφους της Βιέννης
και άλλων πέντε αυστριακών πόλεων ενώ η πρεμιέρα έγινε στον κινηματογράφο του Μεγάρου Καλλιτεχνών στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ για τα γυρίσματα τους, για τα οποία χρειάστηκε ειδική άδεια (καθώς στην Αθωνική Πολιτεία κανονικά κάτι τέτοιο απαγορεύεται), αλλά και η στήριξη του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι δύο σκηνοθέτες, ο Πέτερ Μπάρνελε και ο Αντρέας Μάρτιν δούλεψαν με τους τεχνικούς τους τρία χρόνια.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων τους με την ομάδα τους, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ανακάλυπταν ολοένα και περισσότερες, άγνωστες έως τώρα πτυχές της πνευματικής ζωής, αλλά και της απλής καθημερινότητας των μοναχών του Αγίου Όρους, που αποτυπώνονται στην ταινία-ντοκιμαντέρ, η οποία φέρεται να αποτελεί την πλέον αξιόλογη έως τώρα προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

«Το Άγιο Όρος στα 1.000 και πλέον χρόνια της ιστορίας του, κατέστη ένας τόπος μοναδικός, γιατί εκεί συγκεντρώνεται η εμπειρία των ανθρώπων στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το θείο και οι μοναχοί του είναι οι διακονητές της χάριτος της Παναγίας», τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη με

Την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος.

Παλαιότερα άρθρα: