Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Μόσχα για Αμερικανούς αστυνομικούς που… “καταδιώκουν” Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο!

Διαβάστε επίσης

Προειδοποίηση προς τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τους κινδύνους που διατρέχουν από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση, καταδιώκουν Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον για απαγωγές Ρώσων πολιτών, κάνοντας αναφορά σε περιπτώσεις όπως αυτή του Βλαντιμίρ Ντρίνκμαν που εκδόθηκε από την Ολλανδία στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

«Πιστεύοντας ότι είναι επιτρεπτό να κάνει ό,τι θέλει, η Ουάσιγκτον φτάνει μέχρι την απαγωγή πολιτών μας», ανέφερε το υπουργείο.

«Η απειλή κράτησης ή σύλληψης βάση εντάλματος από αστυνομικές αρχές και ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη», σημειώνεται στην ανακοίνωση που περιείχε αποσπάσματα με οργισμένες εκφράσεις.

«Οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν την απαράδεκτη πρακτική να “καταδιώκουν” Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο, αγνοώντας τους κανόνες διεθνούς δικαίου και ασκώντας πιέσεις σε άλλες χώρες», τονίζει η ανακοίνωση.

 

Παλαιότερα άρθρα: