Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί από τη διοίκηση ο Μπιλ Γκέιτς

Διαβάστε επίσης

Ο Μπιλ Γκέιτς αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, για να επικεντρωθεί περισσότερο στη φιλανθρωπία.

Ο Γκέιτς αποχωρεί και από το συμβούλιο της Berkshire Hathaway, του Γουόρεν Μπάφετ, στο οποίο βρίσκεται από το 2004. «Αποφάσισα να αποσυρθώ από τα συμβούλια και των δύο εταιρεών, για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές προτεραιότητες, ανάμεσά τους η παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Σε ό,τι αφορά τη Microsoft, η αποχώρηση από το συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει απομάκρυνση από την εταιρεία. Η Microsoft θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της ζωής μου και θα συνεχίσω να συζητώ με τον Σάια Ναντέλα (σ.σ. τον CEO της Microsoft) και την τεχνική ηγεσία, για να βοηθώ στη διαμόρφωση του οράματος και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της εταιρείας», είπε ακόμη ο Γκέιτς εξηγώντας την απόφασή του.

Ο Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον Πολ Άλεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008. Ο Γκέιτς ήταν CEO μέχρι το 2000, όταν ανέλαβε ο Στιβ Μπάλμερ. Ο Ναντέλα, ο σημερινός CEO της εταιρείας, είναι στη θέση από το 2014. Ο Γκέιτς ήταν επικεφαλής του συμβουλίου της εταιρείας έως το 2014, αλλά από το 2008 είχε αρχίσει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδίου και της συζύγου του

Παλαιότερα άρθρα: