Τέλος στο θρίλερ – Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους στην Ταϊλάνδη

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14.00 τώρα Ελλάδος η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους που ήταν εγκλωβισμένοι σε σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στην Ταϊλάνδη εδώ και 2 εβδομάδες.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι  απεγκλωβίστηκε επιτυχώς και το 9ο από τα 12 παιδιά που παγιδεύτηκαν μαζί με τον προπονητή τους, ενώ λίγη ώρα μετά οι διασώστες έβγαλαν και το 10ο παιδί.

Το 11ο παιδί απεγκλωβίστηκε μία ώρα μετά και εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και το 12ο παιδί με επιτυχία. Τελευταίος βγήκε ο 25χρονος.

Τα παιδιά δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στην περιοχή ενώ αναμένεται να μεταφερθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση διάσωσης ισοδυναμούσε για τις αρχές της Ταϊλάνδης με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν εκ νέου τις σήραγγες με ταχείς ρυθμούς.

Τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως. Όλα τα παιδιά θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Παλαιότερα άρθρα: