Τεράστια αλυσίδα σούπερ μάρκετ απολύει 7.000 εργαζομένους

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη εταιρεία λιανικής πώλησης, Walmart, η οποία απασχολεί περίπου 2,3 εκατ. εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 7.000 θέσεων κυρίως από τα τμήματα λογιστικής.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια επικοινωνιών, Deisha Barnett, ορισμένοι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταπηδήσουν σε μια υψηλότερη θέση μέσα στην εταιρεία, ενώ άλλοι θα δουν αυξημένο τον μισθό τους σε σχέση με αυτόν που λαμβάνουν σήμερα.

Ακόμη, η Barnett συμπλήρωσε ότι η Walmart χρησιμοποιεί ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων και την παρακολούθηση των αποθεμάτων, ενώ πλέον η εταιρεία έχει δημιουργήσει νέους ρόλους στο εσωτερικό της που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ο γίγαντας λιανικής πέρασε σε περικοπές θέσεων εργασίας σε περίπου 500 καταστήματα και όπως έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα, η κίνηση αυτή αποδείχθηκε αποτελεσματική.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της εταιρείας, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή σημείωσαν άνοδο κατά 12%.

Η διαδικασία της μετάβασης αυτής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Παλαιότερα άρθρα: