Τεράστια ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της MYTILINEOS – Υποχωρεί το επιτόκιο

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή είναι η ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο διάρκειας 5,5 ετών της MYTILINEOS καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο υποχωρεί στο εύρος του 2,25% – 2,5% έναντι του αρχικού guidance για 2,5%, ενώ αναμένεται να κλείσει πλησίον του κάτω εύρους.

Πέραν αυτού, καταγράφεται σημαντική υπερκάλυψη, ήτοι τρεις φορές υψηλότερα από τα 500 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να αντλήσει ο όμιλος. Το ομόλογο αναμένεται να λάβει διαβάθμιση «BB-» και «ΒΒ» από S&P και Fitch αντίστοιχα, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σήμερα στις 14:00

Γενικοί συντονιστές της έκδοσης (Global Coordinators) είναι οι BNP Paribas, Citigroup και HSBC και συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners) είναι οι οι Alpha Bank, Credit Suisse, Eurobank, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες προτίθεται να διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων πράσινων έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: https://www.insider.gr

Παλαιότερα άρθρα: