Πισίνα στην ταράτσα του κτιρίου της απέκτησε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαβάστε επίσης

Μία πισίνα διαθέτει πλέον στην ταράτσα της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία, ύστερα από οικοδομικές εργασίες που σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» διήρκησαν σχεδόν ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα, ενώ επισημαίνεται ότι η κατασκευή της πισίνας κρίθηκε απαραίτητη λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας στο σπόνδυλο που αντιμετωπίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροποίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής» αναφέρει η εφημερίδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πριν λίγες μέρες είχε μαζέψει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Η κίνησή του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν απείλησε να πετάξει εκτός εκκλησίας την εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας Τράχωνα η οποία είχε αρνηθεί να διαθέσει τα 450.000 ευρώ που διατηρούσε σε λογαριασμό.

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των χρημάτων της Εκκλησίας και μπορεί αν θέλει να σπάσει τη πόρτα τα μεσάνυχτα κάθε ναού και να πάρει ότι θέλει, ενώ αν πάρουν οτιδήποτε οι εκκλησιαστικές επιτροπές είναι κλέφτες.

Παλαιότερα άρθρα: