Θα μείνετε άφωνοι: Δείτε για τι ποσό πουλήθηκε μια τσάντα Hermes!

Διαβάστε επίσης

Κι όμως, συμβαίνουν κι αυτά! Γυναικεία τσάντα, πουλήθηκε σε τιμή, όμοια με αυτήν ενός διαμερίσματος σε κοσμική πόλη της Ευρώπης ή της Αμερικής! Πρόκειται για μια τσάντα Hermes Birkin, κατασκευασμένη από δέρμα κροκόδειλου και λευκόχρυσο 18 καρατίων, η οποία “τιναξε” την μπάνκα της δημοπρασίας του οίκου «Heritage Auctions» στο Μπέρβελι Χιλς!

Σύμφωνα με το protothema.gr, για την τσάντα «κονταροχτυπήθηκαν» δύο ενδιαφερόμενα άτομα, που την διεκδίκησαν από τον οίκο δημοπρασιών τηλεφωνικά και στο τέλος κατακυρώθηκε στον ανώνυμο πλειοδότη που κατέβαλε το αστρονομικό ποσόν των 180.000 δολαρίων!

Η διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών από το γραφείο της Νέας Υόρκης, Kathleen Guzman, δήλωσε ότι το όνομα του αγοραστή της τσάντας δεν αποκαλύπτεται και ότι μια τέτοια αγορά αποτελεί «επένδυση». Η ίδια διευκρίνισε ότι αυτή η τσάντα δεν πωλείται στα καταστήματα, καθώς τέτοιες τσάντες κατασκευάζονται σε περιορισμένο αριθμό και προορίζονται για μια ελίτ πελατεία.

Η συγκεκριμένη τσάντα είναι φτιαγμένη από πολύ λεπτό δέρμα κροκόδειλου, που σχεδόν μοιάζει με δέρμα κροκόδειλου- αλμπίνο (λευκού) και έχει την εγγύηση της Hermes σε περίπτωση γδαρσίματος ή όποιου άλλου ελαττώματος παρουσιάσει.

Σύμφωνα με την Guzman για την κατασκευή μιας τέτοιας τσάντας ο σχεδιαστής της εταιρείας θα αφιερώσει έναν ολόκληρο χρόνο! Η συγκεκριμένη τσάντα είναι η δεύτερη ακριβότερη στον κόσμο, αφού το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο ακριβής τσάντας το κατέχει μια Hermes Birkin, με επένδυση διαμαντιών, η οποία πουλήθηκε το 2011 για το ποσόν των 203.150 δολαρίων!

Η εταιρεία Hermes, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή πολυτελών αξεσουάρ, διαθέτει ιδιωτικό εκτροφείο κροκοδείλων για να παίρνει το δέρμα τους για τα προϊόντα της και φροντίζει με την κατάλληλη διατροφή των ερπετών το δέρμα τους να είναι φίνο και λεπτό, για να δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πάντως, στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αξεσουάρ από δέρμα κροκόδειλου, σαύρας, ή αλιγάτορα και την Τρίτη δημοπρατήθηκαν 480 πολυτελείς τσάντες από τους οίκους Hermès, Chanel και Louis Vuitton.

Παλαιότερα άρθρα: