Θεοδωρικάκος: Θα δοθούν μάσκες και σε μαθητές ιδιωτικών σχολείων

Διαβάστε επίσης

Τη δωρεάν χορήγηση μασκών και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον υπουργό η απόφαση ελήφθη καθώς «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία».

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Δημάρχων ότι πριν τις 10 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να είναι έτοιμες οι μάσκες για τα παιδικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Ant1 ανέφερε πως «περιμένετε πρώτα να ακούσετε τις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο από την Υπ. Παιδείας, τον Υπ. Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ των μέτρων για την λειτουργία των σχολείων».

Για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι υπήρξε κυβερνητική απόφαση πριν από 10 ημέρες για την χορήγηση δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μετά από μερικές ημέρες η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε τις προδιαγραφές και την ίδια ημέρα ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και μόλις ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρχουν οι μάσκες για όλα τα παιδιά, τους καθηγητές και τους δασκάλους.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Δημοσίου, είπε ότι θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί τα μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων και των συναλλασσόμενων με αυτούς, όπως η τηλεργασία.

Σε ότι αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «βασικός στόχος ήταν να υπάρξει τακτοποίηση των διαφορών που υπήρχαν στα δηλωμένα τετραγωνικά στο Ε9 και στους Δήμους και τους λογαριασμούς ρεύματος. Μέχρι την Κυριακή, έγιναν πάνω από 1,65 εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις από τους πολίτες και δηλώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια τ.μ.. Οι πολίτες γλίτωσαν από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο οι Δήμοι και το Κράτος θα έχουν επιπλέον έσοδα 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα ωφελήσει τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες».

Παράλληλα, ο Υπ. Εσωτερικών απηύθυνε πρόσκληση προς όλους όσοι έχουν εκκρεμότητες, να μπουν στην πλατφόρμα για να κάνουν δήλωση, καθώς θα προκύψει κέρδος για όλους. Θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για τα προηγούμενα χρόνια, θα υπάρξει μόνο προσδιορισμός του ΤΑΠ και για τα επιπλέον τετραγωνικά θα πληρωθούν δημοτικός φόρος και δημοτικά τέλη μόνο από την 01.01.2020 και μετά.

Παλαιότερα άρθρα: