Θεσσαλονίκη: Πάνω από 15.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στο ”Τρέξε χωρίς τερματισμό”

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία , σύμφωνα με τους διοργανωτές η επιτυχία του Υπερμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»  που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Παραλία, μετά από 50 συνεχόμενες ώρες!

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς και κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περπάτησαν ή έτρεξαν, προσφέροντας χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Συνολικά κάλυψαν 30.721 χιλιόμετρα και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 15.360,5 ευρώ, που θα διατεθεί για την ενίσχυση των δύο παιδικών συλλόγων «Φίλοι Μέριμνας», «Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Φίλοι Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσκοκομείου» και της εθελοντικής οργάνωσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τόσο τα χρήματα, όσο και τα χιλιόμετρα, διπλασιάστηκαν σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η αυλαία του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» έπεσε με τις απονομές στους νικητές του αγώνα των 24 ωρών, των 50 ωρών, αλλά και στις ομάδες που συμμετείχαν, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να παρουσιάζει την εκδήλωση στη σκηνή που είχε στηθεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκλονιστικός ήταν ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης και τρέχοντας ασταμάτητα επί 50 ώρες κατέκτησε την πρώτη θέση με 311 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί σχεδόν με οκτώ συνεχόμενους μαραθωνίους!

Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Θάνος με 275 χιλιόμετρα, χωρίς και αυτός να έχει σταματήσει μέσα στις 50 ώρες, ενώ τρίτη στη γενική κατάταξη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι με 246 χιλιόμετρα! Την τριάδα στην κατάταξη των ανδρών συμπλήρωσε ο 70χρονος Νότης Κοκωνιάς ? νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις ? με 229 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες, μετά τη Μοχάτσι, τερμάτισε η Λιντίτα Χόκια με 228 χιλιόμετρα και τρίτη ήταν η Δήμητρα Κυριακή Αμπραχίμ με 161 χιλιόμετρα!

Στον αγώνα των 24 ωρών που διεξήχθη παράλληλα με τον αγώνα των 50 ωρών του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την πρώτη θέση πήρε ο Παυσανίας Θάνογλου με 182 γύρους/χιλιόμετρα και τον ακολούθησαν ο Χρήστος Τονγιαλίδης με 168 χιλιόμετρα και ο Αλέξανδρος Μπουσάκης με 163 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Tριάδα Γεωργιάδου με 100 χιλιόμετρα, δεύτερη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι από την Ουγγαρία με 86 χιλιόμετρα και τρίτη η Χρυσούλα Παπάζογλου με 65 χιλιόμετρα.

Στις ομάδες, τα πολυκαταστήματα attica πήραν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, καθώς με πάνω από 120 άτομα, κάλυψαν 2128 χιλιόμετρα. Την απονομή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης που είναι και πρεσβευτής του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό.

Στη δεύτερη θέση η Herbalife Nutrition, επίσης με περισσότερους από 120 δρομείς και συνολικά 1881 χιλιόμετρα, ενώ ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών πήρε την τρίτη θέση με 1390 χιλιόμετρα.

 

Παλαιότερα άρθρα: