Θεσσαλονίκη: Συνεχείς έλεγχοι για παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.

Διαβάστε επίσης

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και «συμμάζεμα» του παραλιακού μετώπου από τα καροτσάκια των πλανόδιων μικροπωλητών, σχεδιάζει η δημοτική αστυνομία του κεντρικού Δήμου, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Οι δράσεις της δημοτικής αστυνομίας θα ενταθούν λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών στην πόλη, ενώ σε συνδυασμό με τις κλήσεις για τους παραβάτες, θα αφαιρούνται και πινακίδες από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνο για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρη Κιοσέογλου, θα ενταθούν οι δράσεις «προκειμένου να δώσουμε ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης, παρά τα λίγα άτομα που έχουμε για προσωπικό».

Όπως δήλωσε ο κ. Κιοσέογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», τις επόμενες ημέρες το βάρος θα πέσει στους δρόμους γύρω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και στο κέντρο της πόλης, εξαιτίας των χιλιάδων επισκεπτών.

«Θα παίρνουμε και πινακίδες στις περιπτώσεις των παραβάσεων που βγάζουν “μάτι” και παρακωλύουν τη συγκοινωνία. Θα κυνηγάμε όσους παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων -τα πρόστιμα είναι τσουχτερά- όπως και όσους εμποδίζουν την κυκλοφορία των λεωφορείων και τη διέλευση των υπηρεσιακών οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα βγάζουμε πινακίδες. Ήδη, τον τελευταίο μήνα αφαιρέσαμε περισσότερες από 50» είπε ο κ. Κιοσέογλου.

Όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στα καροτσάκια-πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών, τα οποία δεν απομακρύνονται, αλλά δένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δέντρα, παγκάκια και πάρκα, ο κ. Κιοσέογλου ανέφερε πως ξεκινάει επιχείρηση «σκούπα».

«Μεικτό συνεργείο της δημοτικής αστυνομίας και της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, βγήκαν στο παραλιακό μέτωπο και μέσα σε μία μόλις ημέρα συγκέντρωσαν περίπου 20 καροτσάκια που ήταν κλειδωμένα με αλυσίδες. Τα μαζέψαμε διότι ρυπαίνουν και τα μεταφέραμε στις αποθήκες του Δήμου για να καταστραφούν» υπογράμμισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι έλεγχοι για τους κλειδωμένους πάγκους στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνδυασμό με μεικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ, η δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους και στις καντίνες.

«Περιμένουμε το πρόγραμμα από την Ελληνική Αστυνομία για τους ελέγχους στο παραεμπόριο, διότι τα κλιμάκια πρέπει να είναι μεικτά. Εμείς ξεκινήσαμε από μόνοι μας με τις καντίνες, όμως στον πρώτο έλεγχο για άδεια λειτουργίας οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο αυτόφωρο. Ήταν οξύθυμος ο παραβάτης και βιαιοπράγησε και οι άνδρες της ΕΛΑΣ, όταν εκλήθησαν, αντί να επιληφθούν αυτεπάγγελτα της παράβασης, σταμάτησαν τους ελέγχους και βρεθήκαμε όλοι στο αστυνομικό τμήμα» κατήγγειλε ο κ. Κιοσέογλου.

Παλαιότερα άρθρα: