Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα πριν τη σύνοδο. Με ποιους μίλησε και για τι

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έλαβαν χώρα εχθές ενόψει  του σημερινού Eurogroup.

Στην τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε την νέα ελληνική πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο στόχος της ελληνικής πλευράς παραμένει η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που θα αποτελέσει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι πληροφορίες που ωστόσο ακούγονται από εχθές όλο και περισσότερο μιλούν για ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του προγράμματος, κάτι που δεν αποτελεί στόχο της ελληνικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα όμως αυτό αποτελεί και ισχυρή ένδειξη της προσπάθειας των ευρωπαίων ηγετών να μην έλθουν σε ρήξη με την Ελλάδα.

Πριν αναχωρήσει εχθές το βράδυ για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για τις συνομιλίες του με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

Παλαιότερα άρθρα: