Τηλεφωνικό bullying με αποδέκτες τους οφειλέτες ξεκινά η εφορία

Διαβάστε επίσης

Η εφορία αρχίζει τα τηλέφωνα στους ασυνεπείς οφειλέτες, υιοθετώντας τακτικές εισπρακτικών εταιρειών. Όλα γίνονται στο πλαίσιο της φοροσυγκέντρωσης για να καλυφθούν τα υπέρογκα κενά των οφειλών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης θα προχωρά σε τηλεφωνικές κλήσεις σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 83.000 άτομα, τα οποία είτε δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ είτε δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων.

Με αυτή την κίνηση, το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά ”πιέζει” ψυχολογικά τους φορολογούμενους, προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη τους, αφού η αποστολή e-mail που έγινε με εντατικούς ρυθμούς όλο τον προηγούμενο καιρό δεν έφερε αποτέλεσμα.

Μέσω τηλεφώνου, οι φορολογούμενοι ακούνε τον υπάλληλο της εφορίας να τους ενημερώνει για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια την ερώτηση πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.

Αν ο πολίτης δηλώσει ότι αδυνατεί να πληρώσει, ο έφορος υπενθυμίζει ότι υπάρχουν και τα αναγκαστικά μέτρα με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθού, σύνταξης κλπ ή ακόμη και ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων.

Παλαιότερα άρθρα: