Τηλεοπτικές άδειες: το προφίλ των “νέων” καναλαρχών

adeies_kanaliwn
Διαβάστε επίσης

Γιάννης Αλαφούζος, Χρ.Καλογρίτσας, Θ.Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτοί οι τέσσερις είναι νικητές του αδειοδοτικού διαγωνισμού.

Το προφίλ των νικητών:

Ο πρόεδρος του ΣKAI Γιάννης Αλαφούζος, o οποίος πήρε την πρώτη άδεια, εκτός από το πεδίο της ενημέρωσης, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον χώρο του ποδοσφαίρου ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια με την εταιρεία του γιού του Ιωάννη-Βλαδίμηρου. Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Τοξότης καθιερώθηκε ως εργολάβος μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θέμις. Έχει εξαγοράσει στο παρελθόν πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες και σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, από τους οδικούς άξονες έως την αποκατάσταση χωματερών.

Ο Θοδωρής Κυριακού είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1, ο οποίος ιδρύθηκε το 1988 από τον πατέρα του, Μίνωα. O AΝΤ1 ήταν το ένα από τα δύο πρώτα ιδιωτικά κανάλια που εξέπεμψαν στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους.

Εφοπλιστής με διεθνή δραστηριότητα αλλά και κατηγορούμενος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους τέσσερις πλειοδότες για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε