Θλιβερά περιστατικά σε ελληνικά σχολεία- Παιδί είχε να φάει δυο μέρες!

Διαβάστε επίσης

Άσχημες καταστάσεις εκτυλίσσονται σε πολλά σχολεία της χώρας μας, με φόντο την οικονομική κρίση. Οικογένειες- θύματα της κρίσης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους, Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, καταγράφονται περιστατικά υποσιτισμού παιδιών σε σχολεία της πρωτεύουσας. Ένα από αυτά τα παιδιά, μάλιστα, είχε να φάει δύο ολόκληρες ημέρες.

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων – ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ – έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.

Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική».

Παλαιότερα άρθρα: