Την Παρασκευή αποφασίζουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης σε έκτακτο eurogroup

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έκτακτο eurogroup την Παρασκευή στις 16.00 ώρα Ελλάδας, θα λάβει χώρα, προκειμένου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης να συζητήσουν πάνω στο τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο σε επίπεδο θεσμών, κατά το οποίο θα εγκριθεί η συμφωνία η οποία κλείδωσε την Τρίτη. Μετά μένει να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών. Αυτό που θεωρείται αναμενόμενο είναι να εγκριθεί η συμφωνία από τους υπουργούς οικονομικών χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να είναι πιστή στο χρονοδιάγραμμα της η κυβέρνηση και να εκταμιευθεί η πρώτη δόση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Υπάρχουν ωστόσο ακόμη φόβοι για ενδεχόμενο σαμποτάζ της συμφωνίας από τη Γερμανία. Φόβοι. Φόβοι που συμμερίζεται πιθανόν και ο εκπρόσωπος του γερμανικού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι οι απόψεις του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα σχέδιο δανείου-γέφυρας για την Ελλάδα, δεν απηχούν τις απόψεις ολόκληρης της γερμανικής κυβέρνησης.
Την Παρασκευή θα παιχτεί η τελευταία πράξη της προπαρασκευής της νέας αυτής συμφωνίας. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο πολιτικό θρίλερ και ότι τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Παλαιότερα άρθρα: