Την συμμετοχή του Ιράν στην διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών θα ζητήσει η Βρετανία

Διαβάστε επίσης

Τη συμμετοχή της Τεχεράνης στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στη συνάντηση που θα έχει το προσεχές διήμερο με τον Χασάν Ροχανί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών μεταξύ Ιράν και Βρετανίας από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Αξιωματούχοι της Ντάουνιγκ Στριτ δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κάμερον θα καλέσει τον Χασάν Ροχανί να άρει τη στήριξη προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και να μετάσχει στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων δεν είναι αποδεκτή. Η Βρετανία δήλωσε τον Ιούνιο ότι προτίθεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της στην Τεχεράνη έπειτα από δυόμισι χρόνια, καθώς η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών άρχισε σταδιακά να υποχωρεί μετά την προεδρική εκλογή του Χασάν Ροχανί, τον οποίο τον Λονδίνο θεωρεί ως σχετικά μετριοπαθή.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον από τη Νέα Υόρκη αναμένεται να παρουσιάει και τη βρετανική θέση ως προς τη συμμετοχή στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών.

Παλαιότερα άρθρα: