Θρίλερ με το θάνατο βρετανίδας δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Διαβάστε επίσης

Αίτημα διεθνούς έρευνας έχει κατατεθεί μετά τον μυστηριώδη θάνατο Βρετανίδας δημοσιογράφου του BBC, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του διεθνούς αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε «επειδή έχασε την πτήση της για το Ιράκ», όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως δηλώνουν φίλοι και συγγενείς. Οι ίδιοι αποκλείουν ακόμη και το να έχασε την πτήση της, αφού όπως λένε επρόκειτο για «γυναίκα επαγγελματία και όχι κοριτσάκι».

Τα τούρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Ζακλίν Σάτον, έχασε την πτήση της για Ερμπίλ από το Λονδίνο, μέσω Κωνσταντινούπολης, «αναστατωμένη, καθώς πληροφορήθηκε ότι θα έπρεπε να αγοράσει καινούριο εισιτήριο, πήγε στις τουαλέτες και αυτοκτόνησε». Βρέθηκε νεκρή από τρεις ρώσους επιβάτες, σύμφωνα με τα ίδια μέσα.

Ο ιρακινός δημοσιογράφος Μαζίν Ελίας μάλιστα, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί της στο παρελθόν, δεν πιστεύει καν ότι η Σάτον έχασε την πτήση της, δηλώνοντας ότι ήταν μία «έμπειρη γυναίκα» και όχι «κοριτσάκι». Η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Κουκ απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας – και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Η Σάτον, μιλούσε πέντε γλώσσες, μία εκ των οποίων Αραβικά, και παράλληλα με τη δημοσιογραφική της ιδιότητα, κατείχε διάφορες θέσεις τα τελευταία χρόνια σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα Ηνωμένα Εθνη. Η Independent έγραψε ότι σκοπός του ταξιδιού της στην Ερμπίλ ήταν μία έρευνα για το διδακτορικό της.

Παλαιότερα άρθρα: