Θωρακίζεται η Βουλή για τον νέο κοροναϊό ~ Ειδικός χώρος για εξέταση

Διαβάστε επίσης

Προληπτικά μέτρα για τον νέο κοροναϊό τίθενται σε ισχύ και στην Βουλή.   Η Βουλή αποφάσισε να λάβει τα πρώτα μέτρα θωράκισης για τον κοροναϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα να έχουν φτάσει τα τρία το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ κρούσμα υπάρχει και στην Αθήνα.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης και μετά από εντολή του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν λάβει ειδικές συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ενημερώνουν υπαλλήλους και κόμματα για όλα τα μέτρα πρόληψης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση κρούσματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση των στέρεων σαπουνιών από όλες τις τουαλέτες της Βουλής και την αντικατάστασή τους μόνο με υγρά κρεμοσάπουνα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού με αυτό τον τρόπο.

Επίσης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος πίσω από το φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας για τη μεταφορά και εξέταση πιθανού κρούσματος με συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, έναντι μίας εξέτασης στο ιατρείο της Βουλής.

Παλαιότερα άρθρα: