Τι αλλάζει ο ερχομός του νέου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ;

eopyy
Διαβάστε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα, το προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και οι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.

Όπως μεταδίδουν tanea.gr, σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Παροχών, αποζημιώνεται από τον Οργανισμό η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα υψηλού κόστους, που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

Αλλαγές επέρχονται όσον αφορά την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Η οδοντιατρική κάλυψη θα παρέχεται από συμβεβλημένους οδοντιάτρους και θα αποζημιώνονται υπηρεσίες που θα περιλαμβάνουν προληπτικές ή θεραπευτικές δράσεις και προσθετικές αποκαταστάσεις.

Προτείνεται αύξηση στην αποζημίωση των «τεχνητών» μελών κάτω άκρων, αύξηση της αποζημίωσης για κάθε συνεδρία φυσικοθεραπείας, αύξηση στην αποζημίωση των τεχνητών οφθαλμών ειδικής κατασκευής, ακουστικών βαρηκοΐας και του αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου.

Επίσης, πρόταση της επιτροπής που επεξεργάστηκε το προσχέδιο του κανονισμού παροχών είναι η απόδοση δαπάνης για συντήρηση εξαρτημάτων (service) για την ασφαλή λειτουργία των αναπνευστήρων όγκου – πίεσης και τέλος, προτείνεται ξεχωριστή τιμή για αγορά γυαλιών (κρύσταλλα και σκελετός).

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης είναι ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Οι παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου του ΕΚΠΥ, το οποίο μετά από την έγκριση του από το ΔΣ του Οργανισμού, θα υποβληθεί προς οριστική έγκριση στα συναρμόδια υπουργεία.

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “Τι αλλάζει ο ερχομός του νέου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ;”

  1. 736491 934907Hiya! Fantastic blog! I happen to be a every day visitor to your web site (somewhat far more like addict ) of this internet site. Just wanted to say I appreciate your blogs and am looking forward for a lot more to come! 387902

Σχολιάστε