Τι είπε στον Αυστραλό πρέσβη ο Πάνος Καμμένος

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζον Γκρίφιν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον Αυστραλό Πρέσβη στην Αθήνα και τον στρατιωτικό ακόλουθο, για μια οργάνωση που κάνουμε από κοινού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η Αυστραλιανή κυβέρνηση. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δημιουργία του εκστρατευτικού σώματος των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών που πολέμησαν με την υποστήριξη των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Nοσηλεύτηκαν 4000 τραυματίες στη Λήμνο, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.

Τον Απρίλιο θα έχουμε τη χαρά να έχουμε τους βετεράνους, τους επιζήσαντες βετεράνους από τη Μάχη της Κρήτης, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη Λήμνο. Σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα γίνουν κοινές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχει η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, Αυστραλοί πολιτικοί, πολίτες οι οποίοι πολέμησαν μαζί με τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς και οι επιζήσαντες από αυτήν την μεγάλη συμμαχική επιχείρηση στην Κρήτη».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση στον Αυστραλό Υπουργό Βετεράνων Γερουσιαστή Μ. Ρόλαντσον όπως παραστεί στην εκδήλωση.

Παλαιότερα άρθρα: