Τι ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους… κακοπληρωτές

dei_logariasmos-1-620x320
Διαβάστε επίσης

Η ΔΕΗ μέσα στο μήνα ολοκληρώνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος μηχανοργάνωσής της, που θα της δώσει τη δυνατότητα για την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών από κακοπληρωτές, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από φωτοβολταϊκά από τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες μέρες με φορείς, υπουργεία και οργανισμούς.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΑΠΕ (Κεντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και στον πρόσφατα διορισμένο πρόεδρό του Βασίλη Τσολακίδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε συζήτηση πάνω στα τρέχοντα θέματα της ενεργειακής αγοράς με σημαντικότερο αυτό της διακοψιμότητας. Την ΠΟΣΠΗΕΦ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Παναγής, ο αντιπρόεδρος Στέργιος Τόκας, ο οργανωτικός γραμματέας Άρης Νίκας και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Τσικούρας.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ Παναγιωτάκη και με τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ Νίκο Χατζηαργυρίου.

Συζητήθηκαν τα θέματα της ταμειακής ρευστότητας που προβληματίζουν όλη την αλυσίδα της ενεργειακής αγοράς, αλλά και θέματα που άπτονται της γενικότερης λειτουργίας της.

Αναφέρθηκε στους προέδρους η δεινή κατάσταση των παραγωγών, μετά τη μείωση της εγγυημένης τιμής στις στέγες μέχρι 42% και στα πάρκα μέχρι 51%.

Και αυτοί με τη σειρά τους επεσήμαναν τη δύσκολη ταμειακή κατάσταση της ΔΕΗ, λόγω της γενικότερης κατάστασης της χώρας, αλλά και της νοοτροπίας “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” πολλών καταναλωτών, που, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, δεν το κάνουν, εκμεταλλευόμενοι το κακό οικονομικό κλίμα. Δήλωσαν, ακόμη ότι προσδοκούν καλύτερους ρυθμούς πληρωμών προς τις ΑΠΕ, καθότι, λόγω μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, αναμένουν βελτίωση των εισπράξεων. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η εγκατάσταση νέου συστήματος μηχανοργάνωσης.

Από τη μεριά της ΠΟΣΠΗΕΦ, τονίστηκε ότι Η ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα της ενεργειακής αγοράς της χώρας μας και η ενδυνάμωση της είναι αναμφισβήτητα αναγκαία για την ισορροπία της αγοράς και την ανάπτυξή της.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να τη φορτώνουν συνεχώς νέα βάρη και να την αφήσουν να παίξει τον πρωταγωνιστικό και αναπτυξιακό της ρόλο προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η κοινωνική πολιτική είναι απολύτως αναγκαία, αλλά αυτή δεν πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τη ΔΕΗ, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ δηλώνει ότι αναμένει από την κυβέρνηση “την έναρξη διαλόγου για την αποκατάσταση των αδικιών του new deal, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και δεσμευτεί προεκλογικά”.

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Τι ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους… κακοπληρωτές”

  1. 966902 988428Following examine a couple of with the weblog posts inside your internet site now, and I truly like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and might be checking back soon. Pls take a appear at my website as effectively and let me know what you feel. 954503

  2. 801417 241053Most heavy duty trailer hitches are designed making use of cutting edge computer aided models and fatigue stress testing to ensure optimal strength. Share new discoveries along with your child and keep your child safe by purchasing the correct style for your lifestyle by following the Perfect Stroller Buyers Guideline. 602498

Σχολιάστε