Τι γίνεται με “σύμφωνο συμβίωσης”, Χρυσή Αυγή και τις φυλακές “Γ’ Τύπου”

Διαβάστε επίσης

Σε τρία πολύ σημαντικά θέματα στάθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με δηλώσεις του στο BHMA. Καταρχήν αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης και τόνισε ότι: «προωθείται ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης, που αφορά στην εξίσωση των δυο φύλων».

Ο υπουργός, συνέχισε αναφερόμενος στις φυλακές Γ’ Τύπου: «ο τύπος των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ’ Τύπου θα καταργηθεί. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να μην έχουμε και τα πολύ δύσκολα προβλήματα μεταγωγών που εμφανίζονται τώρα, κάποιων κρατουμένων, στο Δομοκό».

Και κλείνοντας αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση με την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ταχύτητα στη Δικαιοσύνη. Οπωσδήποτε, όταν φτάνουμε στο 18μηνο, λόγω της ρύθμισης του Συντάγματος, οι προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι. Το θέμα εδώ είναι η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης. Όταν βέβαια οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί, οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί και η κατάθεση του καθενός θέλει ένα χρονικό διάστημα και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες δίκες, δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αφήνει τα έργα της και να ασχολείται με μια υπόθεση».

Παλαιότερα άρθρα: