Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει η κατάθεση του αστυνομικού ο οποίος χτυπήθηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Ο ίδιος κατέθεσε τα όσα δραματικά έζησε ενώ ήταν στο οδόστρωμα και οι ομάδες των χούλιγκανς περνούσαν από πάνω του:

H κατάθεση του αστυνομικού
«Κατευθυνθήκαμε προς τη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ηταν άτομα συγκεντρωμένα, στην ευθεία είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε κόσμος διάσπαρτος. Σταματήσαμε τα μηχανάκια για να κατέβουμε.

Ο κόσμος, όμως, άρχισε να συγκλίνει προς τα εμάς και ο επικεφαλής της ομάδας εκτίμησε πως δεν θα μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε, γιατί ήμασταν λίγοι.

Κάναμε κινήσεις αναστροφής για να μπούμε στη βυθιζόμενη αρτηρία που οδηγεί προς Καλλιθέα. Την ώρα που ο συνάδελφος στρίβει το μηχανάκι με χαμηλή ταχύτητα, νιώθω ξαφνικά κάποιος να πηδάει στην πλάτη μου και να μου κάνει λαβή στον λαιμό. Εχασα την ισορροπία μου και έπεσα από το μηχανάκι.

Κατευθείαν άρχισα να δέχομαι χτυπήματα με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Το κράνος μου ήταν ασφαλισμένο στον λαιμό. Αμέσως προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου για να μην μου το πάρουν. Το είχα ασφαλισμένο στη θήκη. Φοβόμουν μη μου το πάρουν και με πυροβολήσουν με αυτό.

Δεχόμουν χτυπήματα σε όλο μου το κορμί. Ξαφνικά, ένιωσα ένα χέρι στον λαιμό μου να προσπαθεί να απασφαλίσει το κράνος, όπως και έκανε. Μου το έβγαλαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι ουρλιάζοντας “εδώ θα πεθάνεις, π…”.

Κάποια στιγμή νόμισα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο. Ηταν άνθρωποι από πάνω μου, με έβριζαν, με χτυπούσαν και με έφτυναν. Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου.

Συνήλθα όταν πια γύρω μου υπήρχαν συνάδελφοι, ενώ ένας συνάδελφός μου από τη Δράση μού μιλούσε και με ρωτούσε τα στοιχεία μου, για να δει αν έχω επαφή με το περιβάλλον»

Παλαιότερα άρθρα: