Τι λέει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για το κόψιμο των δέντρων και τις αρμοδιότητές της

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στην ΕΡΤ για τον αγώνα δρόμου που καταβάλλεται προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο και τις συνθήκες που επικρατούν σε ότι αφορά τους εργαζόμενους αναφέρθηκε σε τρία στάδια.

Στην διάνοιξη του δρόμου. Στην κοπή ή το κλάδεμα των δέντρων που προκάλεσαν την διακοπή της ηλεκτροδότησης, ειδικά σε όλο το βόρειο τμήμα του νομού Αττικής . Τρίτο στάδιο η επέμβαση του τεχνίτη που θα ηλεκτροδοτήσει.
Επομένως, είπε ο κ.Αδαμίδης, οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να ολιγωρήσουν είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάει και στο σπίτι τους εδώ και τρία εικοσιτετράωρα.

Τα συνεργεία ενισχύθηκαν και από άλλες περιφέρειες της χώρας με προσωπικό. Από την Πελοπόννησο για την Αττική και από τη Θεσσαλία για τις Σποράδες και την Εύβοια.

Για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Αδαμίδης είπε πως είναι αναγκαία η υπογειοποίηση των καλωδίων μέσης τάσης, κάτι που έχει γίνει μόνο σε κεντρικούς δήμους , όπως σημείωσε, και σε μερικούς περιφερειακούς. Να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για το ποιος έχει την ευθύνη κοπής των δέντρων σε δημόσιους χώρους. Αυτή η αρμοδιότητα μέχρι τώρα ανήκει στους δήμους που σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΗΕ πρέπει να προχωρήσουν στη κόπη ή απομάκρυνση των δέντρων.

Η καθυστέρηση στις συνεννοήσεις είπε ο κ.Αδαμίδης οφείλεται στην απαξίωση του ΔΕΔΗΕ εν όψη ιδιωτικοποίησης του και στην ανάληψη της ευθύνης για την κοπή των δέντρων με αποτέλεσμα να την «πληρώνουν» οι καταναλωτές. Σε καμία περίπτωση πάντως κατέληξε ο κ.Αδαμίδης την ευθύνη της κοπής των δέντρων δεν μπορούν να την έχουν οι απλοί εργαζόμενοι του ΔΕΔΗΕ.

Παλαιότερα άρθρα: