Τι λέει ο πατέρας του αποκαλούμενου αρχηγού της παρέας των Κρητικών για το bullying του Βαγγέλη

Διαβάστε επίσης

Τριάντα τέσσερις ημέρες έχουν περάσει από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πατέρας του αποκαλούμενου αρχηγού της παρέας των Κρητικών μιλά για πρώτη φορά στην εκπομπή Μία για όσα έχουν ακουστεί για το bullying και την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

«Όταν λοιπόν ξεκίνησε η ιστορία αυτή, πήρα το γιο μου τηλέφωνο και του λέω: “τι γίνεται” και μου λέει “Μπαμπά με πάνε για κατάθεση”. “Θα πεις ό, τι ξέρεις” του λέω. Πήγε το κοπέλι, του πήραν κατάθεση, είπε τα πάντα. Μετά λοιπόν συνέχισε το πράγμα. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο τον … και του λέω “Έβγα να κάνεις μία δήλωση” και μου λέει “Mπαμπά δεν με αφήνουν”. Παίρνω λοιπόν τον λοχαγό, τον διοικητή … εγώ προσωπικά και του λέω “κύριε διοικητά τι γίνεται εδώ;” “Kαι μου λέει, “o γιος σου, μου λέει ότι δεν έχει πρόβλημα. Ό, τι μας ζήτησαν το δώσαμε. Ο γιος σου ήταν την Τρίτη το βράδυ εδώ, δεν ξαναβγήκε ούτε την Παρασκευή, ούτε τίποτα. Ό,τι μας ζητήθηκε από την αστυνομία το δώσαμε.” Και του λέω “Κύριε διοικητά βγείτε να το πείτε ή αφήστε το γιο μου να βγει να το δηλώσει δημόσια” και μου λέει “Τι νομίζεις ότι είναι εδώ; Εδώ είναι στρατός”. Έχουν απαγορεύσει στο γιο μου να μιλήσει δημόσια για το θέμα, επειδή είναι φαντάρος.”»

Ο πατέρας του νεαρού φαντάρου, στη συνέχεια μεταφέρει όσα του έχει πει ο γιος του για την επίσκεψή του στην Γαλακτοκομική σχολή, τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη. «Ο γιος μου ήταν πέρυσι με το παιδί. Πέρυσι τελείωσε ο… Φέτος λοιπόν ήταν με άδεια εδώ, κάτω και του λέει η μητέρα του, “Σήκω, τώρα θα πας επάνω να πάρεις το απολυτήριό σου από τη σχολή γιατί κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις μετάθεση, να κατέβεις κάτω και θα χρειαστεί άλλο ταξίδι για να πάμε να το πάρουμε.” Όταν λοιπόν έφυγε ο… από εδώ, λέει “Kαλά μάνα, θα πάω γιατί θα συνεννοηθώ και με ένα άλλο κοπέλι να πάρω και αυτουνού το απολυτήριο”. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο τη σχολή από το λεωφορείο από το Αγρίνιο, κάπου εκεί. Μιλάει με μια κυρία εκεί, δεν ξέρω πως την λένε και της είπε πως θα πάει να πάρει το απολυτήριο το δικό του και ενός φίλου του. Τον συνδέει τότε με τον διευθυντή, με τον Μάντζαρη, και του λέει “Τώρα που θα έρθεις θα στο δώσουνε.” Το λεωφορείο στο μεταξύ καθυστέρησε να πάει στη Σχολή, πήγε 4 η ώρα στη Σχολή και είχαν κλείσει τα γραφεία. Συναντιούνται λοιπόν με τον Μάντζαρη στην είσοδο, δεν ξέρω που συναντήθηκαν, και λέει στο γιο μου πως δεν μπορεί να του δώσει το απολυτήριο γιατί έχουν κλείσει τα γραφεία. Και του λέει ο γιος μου “E, να δω τότε την παρέα μου, τους φίλους μου, να πάω επάνω. Και του λέει ο Μάντζαρης, έχω βγάλει νόμο φέτος και δεν μπαίνουν εξωσχολικοί μέσα στη σχολή.” Κατεβαίνουν λοιπόν τα παιδιά, πάνε δίπλα σε ένα ζαχαροπλαστείο, δεν ξέρω ακριβώς τί είναι εκεί, ήπιαν τον καφέ τους, καλαμπούρισαν, έκαναν ό,τι έκανα. Ήταν 7 η ώρα ενώ στις 8 ο γιος μου έπρεπε να φύγει να πάει στο στρατόπεδο/ Μπαίνουν λοιπόν στο λεωφορείο, κατεβαίνουν στην στάση δίπλα, ήταν μαζί με ένα άλλο παιδί ο γιος μου, και εκεί συναντιούνται με τον Βαγγέλη.»

Η συνάντηση με τον Βαγγέλη

«Του λέει “Βαγγέλη τι κάνεις;” “Καλά” απαντά εκείνος. “Eγώ είμαι φαντάρος του λέει ο γιος μου.” Μετά συζήτησαν για τα πρόβατα. Του λέει ο γιος μου “Έμαθες να τυροκομάς;” Λέει ο Βαγγέλης “Tώρα μαθαίνω”. Ε μετά μπαίνουν στο λεωφορείο όλοι μαζί. Κατεβαίνουν στα Γιάννενα, πάει ο γιος μου με το άλλο το παιδί και με ένα άλλο ακόμα ενώ ο Βαγγέλης έφυγε με την άλλη παρέα. Αυτή τη συνάντηση κάμανε. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ο γιος μου στην περίπτωση αυτή; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν κατατεθεί από τα παιδιά που ήταν μπροστά. Από την Τρίτη ο γιος μου δεν ξαναβγήκε από το στρατόπεδο. Την Παρασκευή που έγινε το περιστατικό, ο γιος μου ήταν μέσα. Ποιο ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συνδέσει μία εξαφάνιση ενός παιδιού την μέρα που πήρε τους βαθμούς του, με μία επίσκεψη ενός άλλου παιδιού πριν από τρεις μέρες στη σχολή, που συναντήθηκαν παρέα με άλλους μπροστά.»

Στην συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει επικοινωνία με τους πατεράδες των άλλων παιδιών. «Εμείς περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε μήπως βρεθεί το παιδί ζωντανό, το κυριότερο είναι αυτό.»

Έπειτα, τονίζει πως ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τα δήθεν προβλήματα που δημιουργούσε ο γιος του, όταν ήταν εκεί σπουδαστής.

Επιπλέον τονίζει πως τα παιδιά έκαναν απλά καλαμπούρια όπως κάνουν όλες οι παρέες. «Μπορεί καμία φορά να γινόταν και καμία χοντράδα, όμως ήταν όλοι μαζί!»

Όσο για το λόγο που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία αναφέρει πως αυτό έγινε επειδή οι υπόλοιποι πάλευαν εκεί μέσα και κάπνιζαν ενώ εκείνος ήταν χαμηλών τόνων. Μάλιστα όπως του είχε πει ο γιος του, ο «20χρονος Βαγγέλης ήθελε 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για το καθαριστήριο αφού τα ρούχα του βρωμούσαν καπνίλα. Αυτές ήταν οι αιτίες που έφυγε.»

Παλαιότερα άρθρα: