Τι πρέπει να προσέχετε με τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

0f9e9d7855570949df4a683a3ccd3215_XL
Διαβάστε επίσης

Ενημερωτικό σημείωμα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών όταν κλείνουν δωμάτιο ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών-Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Σύμφωνα με αυτό, τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας πρέπει να ακυρώσετε την κράτησή σας σε ξενοδοχείο προκειμένου να σας επιστραφεί η προκαταβολή. Αν ακυρώσετε αργότερα, το ξενοδοχείο μπορεί να κρατήσει μέχρι και 50% της προκαταβολής.

Αναλυτικά:
Το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει:
- να διαθέτουν όλες τις διαφημιζόμενες και συμφωνηθείσες παροχές (κλιματισμό, πισίνα, γυμναστήριο, internet κλπ).
- να επιβεβαιώνουν γραπτά εντός τριών ημερών την αποδοχή ή όχι της κράτησης.
- να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο σε κάθε δωμάτιο.

Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ο ξενοδόχος οφείλει να εξασφαλίσει τη διαμονή σας σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καταβάλλοντας τα έξοδα μεταφοράς σας αυτό το ξενοδοχείο και την όποια διαφορά υπάρχει στην τιμή.

Όταν κάνετε μια κράτηση, το ξενοδοχείο δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή έως το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής σας. Το ποσό αυτό, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος διαμονής για μια ημέρα.

Εάν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας, σας επιστρέφεται το 100% των χρημάτων, εάν κάνετε την ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας. Εάν δεν κάνετε την ακύρωσή σας μέχρι 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας, οφείλετε να καταβάλετε μέχρι το 50% του συνολικού κόστους της κράτησή σας, ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.

Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε λιγότερες ημέρες από τις ημέρες της αρχικής σας κράτησης, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον ξενοδόχο τουλάχιστον 21 ημέρες πριν και δεν θα έχετε καμία επιβάρυνση. Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα (21 ημέρες πριν), ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει αποζημίωση έως το 50% της συμφωνίας.

Παλαιότερα άρθρα:

8 απαντήσεις στο “Τι πρέπει να προσέχετε με τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια”

  1. 528211 504222Thank you for this. Thats all I can say. You most undoubtedly have made this into something thats eye opening and essential. You clearly know so considerably about the subject, youve covered so a lot of bases. Excellent stuff from this part with the internet. 885360

Σχολιάστε