Τί συνέβη χτες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης;

Διαβάστε επίσης

Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 150 τραυματίες και 36 νεκρούς σημειώθηκε χτες στις 21.22 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των τουρκικών αρχών.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ένας εκ των ενόπλων άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτή.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν από τις πιο αιματηρές από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, η οποία συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, οι ενδείξεις για τους ενόχους της επίθεσης οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Παλαιότερα άρθρα: