Το άρωμα της κάθε χώρας μπορούν να μυρίσουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Χίθροου (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Το αεροδρόμιο Χίθροου παρουσιάζει μια «αρωματική υδρόγειο» έτσι ώστε οι επιβάτες να παίρνουν μυρωδιά απ’ όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας τα αρώματα της Ταϊλάνδης, της Νότιας Αφρικής, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Βραζιλίας.

Τίποτα δεν θυμίζει την αίσθηση ενός τόπου, όπως η μεθυστική αύρα μιας οικείας μυρωδιάς. Και για τους επιβάτες του Terminal 2 στο Χίθροου ωστόσο, το ταξίδι στον κόσμο ξεκινά με την όσφρηση.

Για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Terminal, σύμφωνα με το thetoc.gr που δημοσιεύει ρεπορτάζ της Telegraph, το αεροδρόμιο εγκατέστησε μια αρωματική υδρόγειο απ’ την οποία αναδύονται οι μυρωδιές από τους πιο αρωματικούς προορισμούς, έτσι ώστε να κάνουν «ένα ταξίδι με τις αισθήσεις πριν ακόμα επιβιβαστούν στα αεροπλάνα».

Η σφαίρα, που βρίσκεται στην αίθουσα αναχωρήσεων, προσφέρει στους περίεργους ταξιδιώτες αρώματα από την Ταϊλάνδη, τη Νότια Αφρική, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Βραζιλία. Η επιλογή των χωρών έγινε με βάση τη δημοφιλία τους στους επιβάτες του Χίθροου.

Πώς όμως μυρίζουν αυτά τα κράτη; Οι μυρωδιές της Νότιας Αφρικής αιχμαλωτίζουν την περιπέτεια του σαφάρι με πινελιές από τις φυλές, η Βραζιλία αποπνέει μυρωδιά από την πλούσια πανίδα του τροπικού δάσους, η Ιαπωνία συνδέεται με τη δροσιά του ωκεανού και ένα μείγμα από φύκια και εκχυλίσματα από κοράλλια, η Κίνα θυμίζει τα μυστηριακά θυμιάματα των ναών της ενώ η Ταϊλάνδη «ανοίγει την όρεξη» με λεμονόχορτο, πιπερόριζα και καρύδα.

Το Χίθροου συνδέει τη Μεγάλη Βρετανία με 180 προορισμούς σε 28 χώρες και διακινεί πάνω από 72 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

aerodromio2

aerodromio1

Παλαιότερα άρθρα: