Το διακύβευμα των εκλογών

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Ο καιρός έφτασε λοιπόν για την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της δεκαετίας, με την μάχη να είναι μέχρι και αυτήν την στιγμή σώμα με σώμα και τους μονομάχους έτοιμους να διεκδικήσουν αυτό που ο καθένας θεωρεί ότι τους αναλογεί. Είναι πολύ Σημαντικές εκλογές διότι πλέον γίνονται σε μεγάλο κλίμα πόλωσης όπως είναι φυσιολογικό αλλά χωρίς ιδιαίτερο κλίμα διαχωρισμού για τους δύο μεγάλους καθώς με την επιστροφή του Σύριζα στην πραγματικότητα και την σύναψη του Μνημονίου έπαψε πλέον να υφίσταται ο διαχωρισμός μεταξύ Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο.

Επιπροσθέτως σίγουρα κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει ως δεδομένο το αναστρέψιμο την τελευταία στιγμή κλίμα σχετικά με μια ενδεχόμενη έξοδο από της Ελλάδας από το Ευρώ. Και αυτό διότι αν δεν επέλθει ή κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να κυβερνηθεί σωστά αυτή ή χώρα τέτοια σενάρια θα έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνονται συνεχώς και δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση” bad publicity is not a good one” .

Από την προαναφερόμενη σκέψη -ευχή μπορεί εύκολα να εξαχθεί και το λεγόμενο ” Διακύβευμα των Εκλογών ” που κατά την δική μου άποψη αποτελείται από δύο σκέλη.
Το πρώτο περιλαμβάνει την γρήγορη και χωρίς χρονοτριβές ορκωμοσία νέας κυβέρνησης , πράγμα το οποίο προϋποθέτει αφενός την σωστή χρήση των διερευνητικών εντολών από τα κόμματα και αφετέρου τη ήδη προσυμφωνημένη συνεργασία τους στα πλαίσια προγραμματικών κόκκινων γραμμών.

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος που κατά την γνώμη μου είναι και το πιο ουσιώδες για να μπορέσει ή χώρα να ανταπεξέλθει το τέλμα που αντιμετωπίζει, θα μπορούσα να τονίσω ότι ή Κυβέρνηση που ενδεχομένως θα προκύψει την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να νικήσει το στοίχημα με τον ίδιο τον εαυτό της. Και πως θα το κάνει αυτό; Απλό! Θα πρέπει από την μια να εφαρμόσει ακριβώς το Μνημόνιο, πλην όμως να μην λησμονήσει να διαπραγματευτεί εκείνα τα σημεία που επιδέχονται διορθώσεις και από την άλλη να επιδιώκει καθ’όλη την συγκυβέρνηση της (ναι θα είναι τριτοκομματική ) να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες που πρέπει να είχε κάνει πριν λίγους μήνες κάτι που αν είχε γίνει θα είχε δικαιώσει τον ρόλο της στην Ιστορία.

Καλή ψήφο εύχομαι σε όλους και να μην ξεχνάτε το εξής: ” Με μία σφαίρα σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ενώ με μία ψήφο σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου “.

Παλαιότερα άρθρα: