Το ΔΝΤ και το ελληνικό πρόγραμμα, εκκρεμεί η χρηματοδότηση

Διαβάστε επίσης

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα τρέχουν τρείς παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ, οι οποίες την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθούν στην Ουάσιγκτον.

Σε πρώτο επίπεδο διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση συζητά για τα προαπαιτούμενα μέτρα με το σύνολο των θεσμών, σε δεύτερο επίπεδο εργάζεται για μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε τρίτο επίπεδο διαπραγμάτευσης καταγράφει τις συγκλίσεις με το ΔΝΤ. Στόχος είναι αυτές οι αποκλίσεις να συγκεραστούν έως τις 22 Απριλίου, αν γίνεται και νωρίτερα.

Υπάρχουν τρεις παράλληλες διαπραγματεύσεις, καθώς δεν έχει γίνει σαφές αν η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση ως την Κυριακή θα εμπεριέχει και εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Μέρος του ζητήματος της χρηματοδότησης θα παραπεμφθεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα και αντίστοιχα στο Eurogroup στις 22 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος χθες της συνάντησης με τους επικεφαλής των θεσμών διευκρίνισε πως έως την Κυριακή, κυβέρνηση και πιστωτές καλούνται να συνομολογήσουν ένα κείμενο απόφασης που θα προβλέπει αφενός τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να ψηφίσει η κυβέρνηση για να κλείσει η τρέχουσα πρώτη αξιολόγηση (σε ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια) και αφετέρου θα περιγράφει τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή: cnn.gr

Παλαιότερα άρθρα: