Το e-mail Χαρδούβελη είναι πταίσμα μπροστά σε αυτά που έρχονται

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Η κυβέρνηση θα λάβει 14 φορές περισσότερα μέτρα, ύψους 14 δισ. ευρώ περίπου, αλλά δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα των 980 εκατ. ευρώ του «e-mail Χαρδούβελη». Για να δούμε όμως τις αλήθειες και τα ψέματα για τη δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση. Πριν τις εκλογές η τότε αντιπολίτευση έλεγε συνεχώς «όχι» σε οποιαδήποτε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης για συντεταγμένη, ασφαλή, βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την κηδεμονία των Μνημονίων. Υπονόμευε συστηματικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η απληστία για την εξουσία τύφλωνε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Έβαζαν το κομματικό συμφέρον, πάνω από το εθνικό. Και τώρα, 100 μέρες μετά το σχηματισμό της συγκυβέρνησής τους, η χώρα πληρώνει τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, την αδράνεια, την ανικανότητά τους.

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος… κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Στην παραδοχή πως το email του Γκίκα Χαρδούβελη με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ήταν «πολύ λιγότερο επώδυνο» προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη υπογράμμισε πως βλέπει το ποτήρι «μισοάδειο». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο σχέδιο που παρουσίασαν οι Θεσμοί στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά πως «το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο» και ότι «ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή».

Το κόστος μέχρι στιγμής αποτιμάται σε τουλάχιστον 8 δις χαμένα από το πρόγραμμα Ντράγκι, 12 δις από το ΤΧΣ και την ύφεση που δημιούργησε η κυβέρνηση, την απώλεια των 20 δις από τις 25 Ιανουαρίου λόγω της εκροής καταθέσεων αλλά και τις επενδύσεις που ακυρώθηκαν ενώ τέλος εξαιτίας του ΕΣΠΑ το οποίο έχει παγώσει έχουν απολεσθεί 18 δις.

Παλαιότερα άρθρα: